fredag 17 april 2009

Dekaltrimmat

På bilden ovan så sitter fortfarande skyddstejpen på ovanpå bokstäverna.Idag så åkte sponsdekalerna på och det var inte det enklaste man gjort ;)
Insåg snabbt att det skulle bli ett helvete att få dit dom 4 meter långa och halvmeter höga klistermärkena utan att få massa veck och skit.
Sagt och gjort så testa jag och brorsan Mange först att mecka på den ena sidan och det blev faktiskt ganska hyffsat trots allt men inte helt ok.
Fick dela dekalen i bitar men materialet var hemskt ömtåligt så minsta lilla det satte sig och man var tvungen att lossa så töjde det sig.
Det slutade med att jag bad grabbarna på LA Skylt skriva ut ren text istället.

Vi behöll dock paintballbanans logga ifrån dekalerna och satte dit.
Imorrn så ska 39:an i sjön och det är inte förräns på eftermiddan vid 4 draget så vi hinner mecka lite till innan hon åker i.
Känns rätt skönt faktist även om det mesta är på det klara.

Under vattenlinjen är allt super så det som återstår är en sista vaxning av halva skrovet med Holmenkols dunderpustmedel och så ska vinscharna rengöras och smörjas och det ska smörjas lite block och jag måste fylla igen lite hål i innertaket med lim så det går att dra nya skruvar i det.
Ska förhoppningsvis kunna masta på redan på söndag eller kanske imorrnkväll men det är nog mest troligt att det blir på söndag.
Måndag sen så blir det en ny göteborgsresa och då ska våra nya segel hämtas.
Ska lämna herr Strandberg i Båstad hos Stora Blå som har köpt nya ställ till sina J80´s och Martin ska hjälpa dom att trimma in lite och under tiden han e där så kör jag med bussen och hämtar segel.
Har vi tur så blir det premiär i slutet på nästa vecka.

Hur går det för Er andra seglare ute i landet ? Har ni sjösatt än ?

2 kommentarer:

Patrik Erlandson sa...

Mattias, tack för besöket på loftet härom dagen. Imorgon kör jag ner med dina segel till Göteborg.
Vi ses på måndag!

Patrik
__/)_/)/)(\__(\(\_(\________

www.swe39.com sa...

Perfekt Patrik, martin ringde innan och berättade att du skulle få ner dom.
Jag kör upp och hämtar dom på måndag.
Ses då.

// matte