fredag 8 maj 2009

Kappseglingsprogram 2009

Som rorsman och drivkraft bakom swe39 känner jag att det är viktigt att försöka ha ett mål med säsongen och det är att försöka vara med på så många kappseglingar som möjligt varje år.
Även om inte fälten alltid är jättestora så är det lika viktigt att kunna ha bra fart och bra manövrar och det kan man öva på i mindre fält oxå.

Nu till dom seglingarna jag tänkte vi ska delta i säsongen 2009.

Första race är 16 maj, MSS Cup i limhamn. Om vi blir 4 eller fler expresser så får vi klass och om några av hgb båtarna eller lomma och kanske borstahusen båtarna kommer så kan vi bli 7-8 st.

Andra racet är Vårregattan i Viken 30 maj som vi har kört nu i många år och det är lite av en tradition att vara med. Brukar vara 5-6 expresser i egen klass.

Sen är det Kullasegling och HYC bankappsegling 13-14 juni som även den lockar 5-6 kanske upp mot 8-9 expresser då det brukar vara några danska båtar med.

Vikhögsrundan har jag inget datum för i nuläget men det är en trevlig lysdistanssegling det oxå.

SM 2009 går v31 uppe i Arkösund, utanför norrköping som har fina seglingsvatten och jag rekomenderar alla att vara med.
Kul att tampas mot det största expressfältet i sverige på en o samma gång och då det är 30-års jubileum för expressen iår så är det massa extraaktiviteter på land efter seglingarna varje dag.

Efter SM så lockar antingen Tjörn Runt 15 augusti där det brukar kunna vara med uppåt 25 expresser och upp mot 1000 båtar totalt eller så brukar segla Ven Runt med expressen samma datum som T.R 15 augusti och det är en av regionens rankingrace till riksrankingen.

Det går även Saltholm Runt för oss skåningar 22 augusti som oxå den är hemskt kul att segla.
Brukar vara flera expresser med där oxå.

Sen är det uppehåll till Klubbmästerskapet i MSS den 26 september.

Efter den är det MummStelton Cup i Vedbaek som vi har som tradition att delta på och vi har ju vunnit flera ggr. Seglar första söndagen i oktober som är 4/10.

Förutom dom ovan så kör vi även kvällkappseglingarna i MSS på torsdagar.

Dessa race har jag tänkt vi ska segla med swe39 denna säsong.

Inga kommentarer: