söndag 2 augusti 2009

SM över för denna gången
Swe 413´s ena sida på självlänsarna, den andra såg likadan ut.


Nerslipad och uppspacklad runt om.Så här såg ena expressen ut som körde stock car racing där ute efter en dag på jobbet.


Nu sitter jag äntligen hemma i lilla löddeköpinge och tänkte summera SM i express 2009 ifrån egna erfarenheter och det är så att det blir både en del RIS men även lite ros oxå.

Dock är vi som en del andra lite besvikna på att de varenda race låg 15-20 graders läfördel på startlinjen, ibland kunde man inte ens ta sig för diktbidevind längs linjen.
Jättedåligt.
När vi ett par gånger påpekade för den båten som låg på lämärket vid start att det var sjukt mycket läfördel så vid ett tillfälle sköts apan upp och linjen ändrades lite.
Visst kan man inte förutspå 20 gradiga vindskifte om det sker en gång men när det var så varje dag så går det att ändra.
Håller med om att vi på swe39 inte är så glada i att lästarta heller men det har inte någon som helst betydelse i detta fallet.
Nä tacka vet jag P-O´s gäng i borstahusen från 2008 , där kunde man lita på att linjen var perfekt och att banorna låg där dom skulle med gatemärken och offset märke.

Nu finns det säkert en hel del i arrangörsklubben som blir tokiga på mitt inlägg men detta är så som vi uppfattade banorna i arkösund och det behöver inte delas av er andra som var närvarande.
Det var oxå ett par smärre skandaler på detta SM och det uppdagades att flera båtar hade uppspacklade självlänsar och dom fina mässingsringarna var nog lite nerslipade.
Åtminstonde var det så och det såg jag personligen live och flera andra oxå att det var så här på SM 2:an för andra året i rad swe413 med Helanders reklam på sidan.Det var snackisen på regattamiddagen och kvällens prisutdelnings ena samtalsämne.
Flera tyckte att 413 borde ha dragit sig ur regattan när detta sågs eftersom det inte är tillåtet att modifiera båten från standardutförandet på denna punkten.
Ena året är det masten som är långt bak och andra året detta.
Båten såg antagligen ut såhär redan förra året i borstahusen oxå men det vet jag ej för jag såg inte den lyftas där.

En grej måste även skrivas och ni på swe 451 som tror ni kan komma för babord in på mål och trängas och skrika plats för märke !
Kamma er för in i helvete, ge fan i och försök segla sönder andras båtar.
Hade jag inte styrt undan och släppt in er över linjen så hade ni fått laga vår express 39 eller haft ett cykelställ i sidan själva nu och jag lovar att nästa gång vi synts på sjön så hade ni gärna fått testa mig igen och sett om jag väjer.
Lycka till !
Och Base XS bengt, skicka ett mail med lite kontaktuppgifter för efter den smällen som blev när du körde på oss så vek ju hela aluminiumlisten sig en del och däcket sprack och det ska du få ersätta oss för eller ditt försäkringsbolag men det är ingen überpanik än, vi ska segla klart säsongen.

Och veckans otäckaste händelse var ju helt klart när 1121 fick sin rigg nermejad tidigt i veckan och ena gasten fick transporteras till sjukhus.
Hoppas du mår bättre Per och Kenny hoppas vi ses nästa SM i marstrand 2010 igen.
Med ny rigg så blir båten säkert ännu farligare.
Ni seglade ju oerhört fint på tuneupracet och vann det så fart har ni ju.

Hoppas att vi ses nästa SM 2010 och då ska vi segla högre och fortare.

Aage igen stort grattis till bucklorna både till dig och besättningen, bra seglat.
Året rookies Jocke, grymt bra kört och ni andra före oss och efter oxå bra kört och vi syns väl nästa år ?


5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hade inte möjlighet att vara med på hela regattan eftersom torsdagen gick åt att vara på sjukhus efter nedmejningen av oss på swe1121. Jag är glad att alla kroppsdelar är kvar och bara lite stygn och blödningar i armen och lite värk och utebliven sömn blev resultatet. Jag anser som Ni att det var lite mkt babordsfördel vid starterna men vill tacka arrangörerna i Arkösund för deras proffsiga sätt att ta hand om mig efter den ostkustseglaren som inte kunde sb, bb eller kontrollera sin båt vilket kunde fått mkt värre följder. Syns i marstrand.
Mvh Ola Sandahl swe 1121

mattias sa...

Just det Ola var det ju, sorry skrev fel namn i inlägget.
Hoppas att du kommer igen och inte blev avskräckt för livet.
Jag har inte sett nåt värre på sjön än den nermejningen av er mast.
Måste ha varit otäckt som tusan att vara ombord.
Dom första rapporterna vi fick på sjön sen var om brutna ben,inre skador och djupa skärsår men det var skönt att det inte var så illa som först befarades.
Krya på dej Ola !

Mvh mattias swe39

Anonym sa...

Tjenare Mattias.

Vi låg strax bredvid er vid målgång o när s-451 kom för babord..

Regeln säger faktiskt att ni skall lämna plats för barborsbåt som avser att gå i mål, även om ni är styrbordsbåt, detta gäller endast vid målgång... Så nädu denna gång är du ute och cyklar..

www.swe39.com sa...

Det har jag fått klart med att det inte gör vid målgång på kryss !
Hade det varit målgång på läns så är det en annan femma däremot ;)
Så ute o cyklar e jag inte.
Regelansvarig i malmö segelsällskap och andra har sagt det till mig.

Anonym sa...

Skumt eftersom jag själv var i er situation för några år sedan o blev diskad för att inte hållt undan... Måste nog läsa på igen eller har det skett en förändring i senaste utgåvan kappseglingsreglerna?