onsdag 26 augusti 2009

swe 39 i Kävlinge NyaMer vind i nya segel
Mattias Allroth med besättning har vunnit det mesta i Expressklassen
Simon Lundh


LÖDDEKÖPINGE.
Mattias Allroth, från Löddeköpinge, med besättning har haft en bra sommar. Vinst i samtliga regattor, sjua på SM och vinst i Gotland Runt och på Sandhamn Race Week.
Nästa stora utmaning blir Oktoberpokalen i Stockholm.
Ifjol skrev Kävlinge Nya om Mattias Allroth, som med sin besättning, vann i princip allt de ställde upp i med sin Albin Expressbåt.
I år har det gått resultatmässigt i princip lika bra, med skillnaden att de har varit än mer överlägsna.
- Tack vare vår sponsor, Paintballbanan i Saxtorp, har vi kunnat byta segelmärke till Northsail så jag tror det har gjort mycket.
Det känns som att det har gett oss ett lyft och att vi fått mer speed. Vi vann det mesta ifjol också men vi har varit mer överlägsna i år. Om vi kom efter i starten då blev det svårt att komma ikapp, berättar Mattias Allroth.
För bara någon vecka seglade de SM i Arkösund utanför Norrköping och fjolårets sjätteplats byttes i år mot en sjundeplats. Men de var nöjda ändå. - Ifjol visste vi inte hur vi låg till så då var målet topp 15.
I år siktade vi på topp tio, fast egentligen skulle vi blivit sexa i år också. Det var en båt som myglade men den protesten lämnades in för sent.
Lomma till Limhamn.
Förra året tävlade Mattas och hans besättning, som främst består av lillebror Magnus och Martin Jönsson med olika personer på fjärde platsen, för Lommabuktens seglarklubb. I år valde man dock att flytta till Limhamn och Malmö segelsällskap.'
- Vi hade en bra deal med Lomma förra året, att vi fick halva startavgiften tillbaka, men i Malmö är det lite bättre motstånd i hamnen.
Utöver framgångarna med den egna båten har Mattias själv lyckats bra som besättningsmedlem på en annan båt.
- Vi var på Gotland med en större båt och vann rubbet där så det var rätt schysst, men då skötte jag bara seglet.
Sen vann vi alla deltävlingar på Sandhamn Race Week också.
Nu när sommarseglingarna i princip är över väntar först och främst Oktoberpokalen i Stockholm sista helgen i september, följt av en stor regatta i Danmark veckan efter.
- Vi får se om den i Danmark blir av.
Förra året blåste det 20 sekundmeter så det blev istället att försöka ta sig hem så gott det gick.

Inga kommentarer: