fredag 25 september 2009

KM imorrn i MSS eller lilla VM som en del kallar det....
Ja då var det dags att köra KM i Malmö Segelsällskap med swe 39 och vi kör ett helt nytt ihopsatt gäng för dagen.

Dom enda veteranerna är jag själv och brorsan på fördäck ombord.
Mattias Bodlund har varit med en gång innan och rickard ahl har seglat express med swe 60 i hgb några år så det ska nog fan gå att få till nåt bra ändå.

Planen är att gå ut en timme eller så innan start och få igång lite sköna slag och lite spinnsättningar innan det drar igång.

Det verkar som vädret är skapligt expressväder, 4-7 m/sek och sooool o några moln mitt på dagen.
Det ska köras 2 race , kryss-läns banor på ca: 1 timme vardera och sen ska det räknas på land innan det är klart.

Dom kvällskappseglingarna vi kört i år har vi endast fått stryk av en h-båt med janne gustafsson och edmans e-båt och ena gången en stare med mats johansson och leif möller.
Vi startar i andra starten imorrn med dom lite större båtarna, blogg-anders Grynet och en Seaquest 36 med Martin Strandberg ombord och så en o annan X99 kan jag tänka mig men förhoppningsvis är det rätt bra banor och linjen är kanon så man kan komma iväg bra i ensam majestät.

Det som först sas som resultat igår på KM visade sig vara fel p.g.a mänskliga faktorn.
Dataprogrammet hade lagt av och det räknades manuellt på kansliet och det hade smugit in fel siffror på vår första segling som vi efter uträkning idag blev 3:a på och då vi var 2:a i andra seglingen så enligt farsan på kansliet nu så blev vi 2:a på KM iår.
Helt ok tycker jag ändå men trist för dom andra nu som får byta priser efter missräkningen först.
Vi hade lite strul som störde focus före start i första racet då spinnbomliften kärvade i trissan eller i masten på nåt vis så var gång vi skulle sätta spinnakern så fick brorsan sätta på liften på bommen i sättningen oxå vilket störde och tog tid.
Ska fixa det i veckan och få rätt på det igen innan nästa helgs MummStelton Cup.

Inga kommentarer: