fredag 9 oktober 2009

3:a i RM i J24 efter första dagens 2 race !!!

Alltså jag och Henrik o Peder Edman och en snubbe som heter Lars "dansken" seglar ihop för första gången och vi har en lånad båt, henrik styr,peder kör genua finlir och fördäck,lars spinne och jag grovskotar genua och finlir i gipparna me diverse smått :)
Så har vi lite polsk riksdag med vägval o taktik men det verkar funka.
Idag så ska jag dock inte vara med då man har lovat bort sig så imorrn när jag hoppar ner i båten igen så har dom förhoppningsvis inte kört bort oss helt från toppen men men....

Vi har lånat swe 29 från en annan malmö seglare Per-Håkan på kappel o annat som har köpt en extrabåt och vi har lånade segel som inte är från igår heller, spinne -91,genua,-01 och storen från -05 men det verkar inte spela nån större roll.
Vi gick sådär första kryssen på första racet för vi var på fel kant men sen segla vi lågt och fort och helt rätt i strömmen på länsen och segla upp oss till att vara 4 i mål av 19 båtar.

Andra racet startade vi bättre och var med redan från början och var 5:a runt efter första kryssen och på länsen så var det åter ett Edman genidrag som bäddade för en uppsegling till en andraplats när vi skulle ut på sista kryssen.
Tappade tyvärr en tysk båt på kryssen då vi bomma ett skifte men sen å andra sidan var det regerande europamästarna sas det sen och det kan man ju köpa, ny båt och nya segel på den oxå.

Kort sagt J24 är en kul båt på att gasta på faktiskt.

Extra skoj eftersom J24 VM går i Limhamn nästa sommar och det vore kul att vara med.

Bilder har jag tyvärr inga för kameran åkte inte med ut när vi skulle köra lätt ;)

Inga kommentarer: