tisdag 27 oktober 2009

Scandinavian Boatshow 4-8 november på G !


PRESSMEDDELANDE 2009-10-14


Nordens mest exklusiva båtar visas den 4 november
Draknästebåten och ”Volvobåt” i fokus på båtmässan
Draknästebåten Golden Cut 28 och Kvinnobåten a´la Volvos konceptbil är två av många spännande båtprojekt på årets Scandinavian Boat Show. Dessutom är det premiärvisning för ett 20 tal båtar på Sveriges mest exklusiva båtmässa.
– Vi vet att kvinnan står för en tredjedel av bilköpen i Sverige och påverkar 80 procent av dem. Vi utgår från att potentialen är lika stor i båtvärlden, säger Tatiana Butovitsch Temm, vd för affärsutvecklingsföretaget Ampersand som låg bakom Volvo Personvagnars konceptbil YCC, bilen där alla beslut fattades av kvinnor.

Tatiana är med i ett båtprojekt som drivs av Svenskt Marintekniskt Forum och som tillsammans med Kvinnor på sjön har undersökt vad kvinnor vill ändra på i fritidsbåten. Några kommentarer från undersökningen: 1. Hoppa i land: Låååångt till marken från fören på en segelbåt. Rangliga stegar, om det finns några alls. 2. Sittbrunn: Under gång - svårt att se, annat skymmer sikten. Inget regnskydd. 3. Interiör: fuktigt och rått (kläder, sängkläder etc.)
På mässan kommer steg två tas i framtagningen av kvinnobåten. Kerstin Hindrum, projektkoordinator på Svenskt Marintekniskt Forum och Tatiana finns på plats för att få del av ytterligare synpunkter innan det blir dags för att rita och bygga den.
– Kvinnorna är en grupp som fått träda tillbaka vid köpbesluten länge, och det har varit till nackdel för alla. Men nu blir det förhoppningsvis ändring på det. Kvinnobåten kommer att gynna hela familjen och svensk båtindustri, inte minst i ett internationellt perspektiv, säger Thomas Sandberg, projektledare för Scandinavian Boat Show.
Många premiärvisningar
Världspremiär inomhus är det för Golden Cut 28, eller Draknästebåten, som den också kallas. Det var den båten som Richard Granberg visade upp i TV-programmet Draknästet i våras. Richard fick visserligen inte något direkt ”investerarhugg” från drakarna i programmet, men direkt efter beställde tre av drakarna och båtentusiasterna Mats Gabrielsson, Richard Båge och Sven Hagströmer varsin båt. Produktionen av den mycket exklusiva båten är nu i igång och den första båten med plastskrov visas upp på mässan.
Andra premiärvisningar är till exempel segelbåtarna: Delphia 40,3, trimaranen Dragonfly, Xtreme 25, Hallberg Rassy 310 och 372, Elan 310 och 380, Hanse 375 och trimaranen Corsair Dach 750. Bland motorbåtsnyheterna kan nämnas: Cris Craft Corsair 25 Silver Bullet och Catch som båda har världspremiär samt Bavaria 28, Marino och Paragon 31. Catch kommer dessutom i två versioner, en för fiske och en sportvariant för vattenlek.

Mässan med de lyxiga och stora båtarna
– På Scandinavian Boat Show visas de läckra, tuffa, snabba och exklusiva båtarna, många har mycket hög prestanda och är läckert designade. Så det är mycket att titta på för alla de som kommer till öppningen den 4 november, säger Thomas Sandberg.
Boat of the Show delas ut för 10:e gången
Priset Boat of the Show, mässans båt, utses av ledande båtjournalister i Skandinavien. Priset är nordiskt och juryn består av sex av våra främsta och mest erfarna nordiska båtjournalister.
Ola Skinnarmo berättar
Ola Skinnarmo är förste svensk att segla den beryktade Nordostpassagen. Ola berättar själv på mässan om strapatserna och reflekterar både över naturens gudomlighet samt dess skörhet.
Yacht Club Lounge
Yacht Club Lounge är en exklusiv lounge och mötesplats, där man träffar likasinnade. Man minglar, pratar affärer, diskuterar segling och båtar, eller bara tar de lugnt med en kopp espresso, ett glas vin eller champagne till bra DJ-musik.

Båtar, mat och hälsa – tre mässor samma helg
– Förutom en välfylld och lockande båtmässa som besöks av många tusen människor under onsdagen till söndagen, så kommer besökarna också att vallfärda till mässhallarna speciellt under helgen den 6-8 november. Parallellt går nämligen mässorna Allt för hälsan, en inspirations- och kunskapsmässan för alla som bryr sig om sin hälsa, samt Det goda köket, nordens största publika mässa för mat, dryck och köksutrustning.
– Det blir en riktigt hälsosam upplevelsehelg för hela familjen med andra ord, både för magen, hälsan och plånboken, säger Thomas Sandberg.
Bilder: kontakta Mats Hagman, mobil: 070-628 12 10 070-628 12 10, e-post: mats.hagman@informedia.se
För mer information:
Thomas Sandberg, projektledare, 08-749 44 94 08-749 44 94, thomas.sandberg@stofair.se
Mats Hagman, pressansvarig, 070-628 12 10 070-628 12 10, mats.hagman@informedia.se

Mer information samt pressbilder finns på:

www.scandinavianboatshow.se

2 kommentarer:

Anders Nilsson sa...

Ska du upp på mässan? :-)

www.swe39.com sa...

Funderar faktiskt på det om jag lyckas sno ihop ett par gubbar till och dela bil med ;)
Skulle köra på fredag tidigt isåfall.
Fick ju gratis inträde :)