söndag 11 oktober 2009

Vi slutade på 6:e plats på J24 öppna RM

Fotograf: Vailet Svan


Igår så hade Edmanbröderna det tufft ute i den hårda vinden som rådde utanför Limhamn men så var jag tillbaka ombord idag och vi tyckte nog att det var rätt svårt idag oxå.
Våra resultat var kanske lite över förväntan igentligen med tanke på materialet vi hade till hands, det var ju rätt sunkiga segel för båten var ok.
Henrik gillade inte riktigt att båten var så underligt fallgirig men det såg ju genuan till att göra den och alla andra verkade ha fallgiriga båtar med ;)
Dock så hade vi inte riktigt nåt flyt i racen idag som vi slutade 9:a i bägge och lyckades dessvärre tappa en båt från 5:e till 6:e totalt.
Kom inte rätt i skiftena idag, var vi höger och trodde på det så gick det fanimej imot och vred vänster upp till kryssmärket och likadant på länsarna.
Små marginaler som attans.
I sista racet idag så var det en båt som utmärkte sig och var överlägsen och det var den tyska båten WOLF som var flera hundra meter före 2:an i mål.

Kort sagt så var vi nöjda med vår totaltplacering ändå.

För henriks del så verkar det klart att få segla VM på hemmaplan nästa sommar och jag är helt klart sugen på att hänga med om jag blir tillfrågad.
Tyckte nog att vi hitta rätt ombord på slutet även om vi var lite otrimmade imellanåt.


Vann hela regattan gjorde en tysk båt med Stefan Karsunke från båten MAX BAHR GER 5381 från hamburg och bästa svenska båt var Anna Gunnarsson och SWE 5330 från MSS.

Vi var 3:e bästa svenska besättning i vår lånade skuta.

Inga kommentarer: