söndag 1 november 2009

39:an är på land

Då var båten uppe för detta året och efter total våtslip under vattenlinjen med 1000 papper så blir vårens förberedelser en enkel match om inte vi väljer att göra ett smärre kölmeck.



I framkanten på kölen och ca: 20 cm på varje sida så får vi inför och under var säsong hålla koll på en spricka som uppstår i skarven mellan båt och köl.
Detta är nog bara att hugga bort och rengöra allt ändå framifrån och bak och göra detta runtom och plasta in för att få bukt på det för gott.
Det är tänkt att vi ska fixa detta i vinter oxå och det hade varit skönt att få gjort det inomhus.





Slipade ner och bort de mesta av den 2 år gamla VC17 färgen som fanns kvar och det blir ett litet slipjobb till våren innan den nya ska på bara.
Eventuellt så ska vi inomhus med båten snart och göra ett smärre kölskarvsmeck oxå bara och då får ni kanske göra om epoxifärgen lite mer.



Båten ska stå i limhamn fram tills dess att lokal hittas och vi kan ta och köra båten dit, har ju ett ställe på g men det är en bit att åka tyvärr så vi jagar lokalt ställe i malmö nära hamnen.
Nån som har tips ?
Planen är att få på det förbenade luckgaraget oxå och göra om däckslayouten lite uppe på.
Ska inskaffa en tacktick kompass oxå under vinteruppehållet och det ska göras plats för fästet på mastkonsollen där den gamla kompassen sitter redan.
Lite nya block och låsråttor införskaffas och sen är vi "good to go" när det närmar sig april 2010.

Måste få tag i lite nya gubbar att få med på 39:an till våren oxå då brorsan drar till norge så om någon läser detta och är sugen på att hänga med sundets snabbaste express till våren så är det bara att dra iväg ett mail eller slå en signal.

Sammanfattar man säsongens alla race så är vi rätt nöjda ändå.

SM 7:a

KM 2:a ( lilla VM) MSS

1:a klassen Ven Runt och 5:a i mål av alla båtar
1:a på Vårregattan Viken
1:a HYC cup

Vi har vunnit samtliga klassrace i sundet som vi ställt upp i så trots att det varit lite snålt med motstånd så är jag ändå nöjd med seglingssäsongen.

Vi visade ju på SM att farten är god och formen från SM 08 inte var nån flaxvecka bara när vi inledde med en 3:e plats första racen i Arkösund.

mattias@swe39.com eller 0736 263237





Inga kommentarer: