måndag 16 november 2009

Ännu en guldmedaljör seglar SM 2010!


PRESSMEDDELANDE
Ännu en guldmedaljör!
Göteborg, 13 november, 2009
Nu är det klart att segelmakaren Henrik Edman seglar Express SM/NoM i Marstrand 2010, meddelar Västkustens Expresseglare.
Guldvinnaren från SM 2002 kommer därmed återigen att kämpa om titeln i Marstrand. Även i H-båtsklassen har det gått bra för Edman: SM-guld 2008 och VM-silver 2009.
- Ser fram emot tuffa race på Marstrandsfjorden! Med så många x-champs på startlinjen blir det till att tagga till rejält, men det är det vi gillar! säger Henrik Edman.
Ett flertal guldmedaljörer kommer till GKSS regatta nästa år och det kommer att bli en tuff strid mellan toppbåtarna. Men även många Rookies kommer till SM:
- Vi har ingen erfarenhet av att segla SM, men vi har definitivt fått blodad tand under tisdagsseglingarna i Silverbullet Cup! säger Anders Claesson på SWE 18 Gurami. - Det skall bli jättespännande och framför allt något att se fram emot i vintermörkret! fyller Finn Fägerquist i från samma båt.
SM-gruppen arbetar nu för fullt med att söka sponsorer och kontakta dem som planerar att segla SM/NoM.
- Hittills är 62 Expresser föranmälda, däribland norska och danska båtar, vilket är helt otroligt! säger Stefan Falkenberg i SM-gruppen. X-Race TVn kommer att gå varm på Båtmässan i Göteborg, och där kommer flera av besättningarna att intervjuas live!
Västkustens ExpresseglareBo Bäversjö, 0761 41 40 40bosse@expresseglare.se, http://www.expresseglare.org/
------------------------------------------------------------------------------------------------

Mvh
Bosse Bäversjö

Inga kommentarer: