måndag 7 december 2009

Seglarseminarium i malmö med North Sails


TRIM ,kväll del 1 8 april kl.18.00-21.00
BESÄTTNINGSARBETE kväll, 15 april kl.18.00-21.00
TAKTIK 20 mars heldag (del 1+2) kl. 9.00-17.00
Föreläsare:Martin Strandberg
North U, North University är utbildningsdelen hos North Sails. North U gör det enklare för seglare och kappseglare att utvecklas.
Vi erbjuder seminarier med meriterade kappseglare som föreläsare och clinics, coachledd segling, hjälper dig i din personliga och
teamets utvecking i båten. Här presenteras två seminarier i vardera två delar. Välkommen att anmäla dig på vår hemsida, http://www.northsails.se/

TRIM
Du kommer att lära dig det grundläggande om krysstrim samt mer avancerad teknik som balans, anfallsvinkel, segeldjup, och tvist både för storsegel och försegel i avsikt att optimera fart och höjdtagning i alla förhållanden. Vi använder animerad grafik, foton och rörliga bilder för att visa effekter av olika trim. Seminariet visar det senaste om trim och kontroll för undanvinds segling både för konventionella och asymmetriska spinnakrar.

BESÄTTNINGSARBETE
Seminariet visar beprövade metoder för båthantering som ger kontroll i båten. Du får se
sättningar/gippar/nedtagningar i olika vindförhållanden med olika typer av undanvindssegel och får verktygen att göra seglingen effektivare, snabbare och roligare. Vi tittar och diskuterar kring effektivt besättningsarbete, positioner ombord och ansvarsområden.

TAKTIK Vind & Strategi;
Seminariet lär dig förutspå vind, vindskiften och strömmar. och hur du lägger upp din strategi utifrån väderprognosen. Vi simulerar vindskiften för att visa dig konsekvenserna .Du får lära att lägga en strategi och göra en plan inför start
och att följa strategin runt banan. Du lär dig också att utvärdera under racets gång för att sedan revidera eller överge strategin utifrån ändrade förhållanden.

Regler & Taktik; Vi använder taktik för att genomföra vår strategi. För varje banben tittar vi på vilka taktiska verktyg och vapen som kan användas för att fullfölja strategin. Du kommer se och förstå regelverket och hur konflikter löses i olika positioner över banan. Reglerna styr och kontrollerar taktiken, seminariet lär dig använda reglerna och hur du positionerar dig.

Anmäl dig på http://www.northsails.se/ under fliken North U. mer info: 070-461 53 31
Plats:Malmö; Lokal utlyses senare
Pris: :Trim (del1) 550kr, Besättningsarbete 350kr, Taktik heldag (del1+2) 1030kr.
Litteratur/bok 200kr vid köp i samband med seminarium.Inga kommentarer: