måndag 2 augusti 2010

SM resultat och bilder


Här kommer en liten summering av SM och NM på Marstrand.
Vi började veckan med en fin 6:e plats och avslutade med en 5:e placering i sista racet och därimellan han vi med tre st 9:e platser och en 17,21 och 29 som tyvärr drog ner totalen till en 11:e plats.
Vi föll på det berömda håret precis utanför topp 10 men jag känner att vi ska vara nöjda med det ändå med tanke på vår väldigt lilla tid i båten innan SM.
Vi sammanstrålade i tisdags och seglade en timme på eftermiddagen och så seglade vi ett par timmar på onsdagen och vi körde in som 6:a på tune up racet så det började ju bra.

Det blåste inte mycket i början heller utan var nog 4-6 m/sek på tune up´n för att till när SM o NM drog igång så var det 8-13 m/sek hela tiden och nästan konstant hällregn.
Första dagens solsken förbyttes mot ett galet ösregn.


Vi inledde som sagt med en 6:e plats i första racet, 17 blev det i andra efter en dålig start som vi inte var med i alls och så blev vi 29 och 9:a i dom andra 2.
Det seglades 4 seglingar den första dagen på SM !

Vi var rätt slut efter dom kan jag intyga så det blev en tidig kväll i bingen.
Dag 2 på SM/NM blev det bara en segling seglad och vi var 9:a i den.
Låg på 11:e plats inför sista dagens 3 seglingar.

Inledde dag 3 med en 21:a som inte riktigt var vad vi ville ha men sen avslutade vi med en 9:a till och vi seglade riktigt bra i sista och kom i mål som 5:a.
Så med dom få timmarna i båten i år och det faktum att vi aldrig seglat ihop på båten alla innan tävlingarn gör att vi är nöjda med vår 11:e plats.
Det var trots allt bara en båt framför oss som inte vunnit SM tidigare.


SM vinnare och tillika Nordiska Mästare i Albin Express 2010 blev som så många gånger tidigare SWE693 Mikael Collberg med besättning och dom var omutliga i hårdvinden.
2:a var MSS seglaren Henrik Edman med sina boys ombord på Torgil Falcks SWE 619 Sweet Emma of New Orleand och 3:a var Lars Idmyr med besättning på SWE 826.


Nästa race med swe 39 blir Ven Runt 14:e augusti som vi hoppas kunna försvara dom 2 tidigare raka segrarna på !

Alla foton ovan är tagna av marstrandsregattans duktiga fotografer som finns namngivna på korten.

Inga kommentarer: