fredag 3 augusti 2012

SM 7:a 2012 swe39 Volkswagen

Liten sammanfattning efter att ha varit hemma några dagar och landat och alla ups and downs sjunkit in.
Vi är i det stora hela klart nöjda med vår 7:e plats totalt men vi kände att vi kunde med lite mer flyt varit uppe och nosat på pallen.
Vi hade ett par downs och var utanför topp 10 i 3 race och det är självklart inte ok om man ska vara med i toppen.
Som bästa race hade vi en tredjeplats i mål i det 30 båtar starka fältet där det var flera tidigare SM vinnare och diverse semiproffs och duktiga seglare och segelmakare.
Vår serie under SM var 9,13,4,5,3,13,6 och 14.
En poäng bakom 6:e platsen och 3 pinnar från 5:e plats totalt.
Tyvärr så för våran del avslutade vi lite trist med 14:e då tävlingsledningen valde att inte låta gänget segla klart SM med en 9:e segling som dom tyvärr avbröt efter 2 allmänna omstarter och i den sista omstarten med black flag insåg att flera av pallgängen tjuvade så valde alltså arrangören att ställa in pga tidsbrist som dom angav som skäl.

Jag och flera andra besättningar tycker detta var felaktigt då startproceduren redan var igång.
I informationen till oss seglare så stod det att dom inte tänkte starta något race efter 16.00 sista dagen men dom hade redan börjat med starten 15.30 men avbröt då det blev ett par omstarter.
Surt tycker jag då vi var på g och kunde klättrat i resultaten.

Nu är det som det är och inget man kan muttra över i efterhand för länge iallafall så vi gillar läget.

Varbergs Segelsällskap ska ha cred för en bra SM segling i stora sammantaget och bra banor och arrangemang.


Michael Collberg med besättning vann sitt 9:e SM tecken i Express och det vore väl fan om han inte kommer igen nästa år och försöker med ett 10:e !
Fantastiskt seglat men vi slog dom i några race och det känndes inte som dom var omöjliga när dom gjorde någon mindre bra start.

Nästa år så går SM i Nynäshamn och då ska vi vara där och försöka ta ett par steg högre upp i resultaten än iår.Inga kommentarer: