söndag 24 augusti 2014

Team Bagdahd blev Norska Mästare med 39:an

Kristian Nergaard med vår swe39 seglade under norsk flagg som NOR600 på Oslofjorden förra veckan och lyckades med en tredjeplats på Nordiska Mästerskapet och stod som segrare av Norskt Mästerskap när veckan var över.
Jag tycker det var galet kul att se att dom fann sån fart direkt !
 
Dom seglade en regatta före NM och visade klass med att komma tvåa i första racet.


Dom ledde NM överlägset innan sista racet men höll på att tjuvstarta så dom vände kort innan start och kom dåligt iväg och seglade in på en 17:e plats eller nåt sånt och var tvungna att räkna den i totalen och tappade då till tredjeplatsen totalt.
Surt med 2 spikar och en andra och en fjärdeplats som dom andra resultaten.

Grattis till Björn Österberg på swe2003 som vann NM efter flera tidigare försök !

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tjenare,

Vi låg med 41àn bredvid 600 i starten i sista racet, båda gjorde en riktigt bra start på mitten och gick ut på vänstern tillsammans med 2010 och några andra, tyvärr kom ett 20 gradigt vrid som gjorde att vi fick ducka hela fältet och därmed var 600 och vi långt efter toppbåtarna i detta race.

www.swe39.com sa...

Tjena
Drygt det såg knepigt ut på trackingen på datorn så jag misstänkte det var nåt sånt som ställde till det på slutet på första kryssen.
Enligt trackingen så kom dom över linjen som 35:a !
Sen så långt ut på vänstern och då var dom uppe 5a 6a eller så och sen fick dom ducka som bara den innan rundningen.
Rundade första kryssen som 28-29 tror jag och sen segla dom upp sig lite.

Ronny Gustavsson sa...

jo de där killarna verkar kunna segla, läste lite seglings CV på nätet. Det var rätt många medaljer i allt möjligt där......

Men det är kul som du säger att de lyckades få fart på båten i lätt vind. Ni har ju lite omvänt mot oss lättare för hård än lätt vind - och då är det alltid kul att upptäcka att det mest sitter i ens egen hjärna.

Angsell med team hyrde 305an för några år sedan under storm SM i marstrand och de gick tydligen fort. Man kan alltså inte skylla på båten utan det verkar snarare handla om att man måste tänka utanför sin egen tighta "så här har vi alltid gjort - box". Alla kan bli bättre:)

Ronny G