söndag 12 juni 2016

Några race in i säsongen 2016 nu....

Tänkte jag skulle sammanfatta inledningen på seglingsäsongen i år.

Vi inledde med North Sails Trim cup i Lomma och efter en träningsfredag med lätta vindar så blåste det upp emot 13-14 sekundmeter på lördagen och söndagen.
På fredagen så fick vi lite matnyttiga tips från jänkarna som höll i coachningen.

Vi seglade så väl vi kunde i racen men trots det så rådde vi inte på gänget i en CB66 från Barsebäck utan slutade på en andraplats.Efter NSTC så var det dags för 2-handed racet Fyrtornsrundan som jag seglade med Martin som ifjol.

Vi seglade för allt vad tygen höll från Lomma upp till Svinbådan för att sedan hamna i årets värsta stiltje och vi var tvungna att kasta ankare för att inte driva norrut i den starka nordgående strömmen 😱

Martin roade sig med att koka vatten till kaffet på akterdäck. 
Magisk kväll med Champions Leaguefinalen på iPhonen på Viaplay och vi tog ner seglen och låg och guppade och svor.
Kändes surt att bli av med tre timmar ledning till dom senare startande.

Vinden kom precis innan 11 på kvällen och då var vi otroligt nära att kasta in handduken, vi hade redan rullat storen när det började fläkta lite och vi hissade grejerna och började kryssa söderut.
Tyvärr blev vi omseglade av två J båtar efter Helsingör och senare även en X37:a och på förmiddagen mot mål även en X99.

Vi slutade femma till sist.
Surt men shit happens.
Nästa år kör vi igen 😜⛵️

I veckorna så seglar vi torsdagsrace i LBS och där har deltagit ungefär 20 båtar vecka efter vecka och vi har vunnit tre race och varit 2:a i ett.
Vi har missat en torsdag när jag seglade upp båten till Helsingborg för att segla Kullaseglingen.Kullaseglingen blev en väldigt vindfattig tillställning som seglades den 4/6 i norra Öresund men efter 4 plågsamma timmar blev vi tvåa totalt efter en vindsnabb Melges 20 som vann.
Ungefär 20 båtar deltog. 

Vi hade en bra fight med danska X99:an Mille som lyckades komma förbi precis innan mål.


Nu är båten hemma i Lomma igen och ska användas till torsdagsrace innan Näset runt i början av juli och sen ska hon upp på trailern innan SM i Båstad v31.Inga kommentarer: